Monday, January 31, 2011

nasib pelajar Malaysia di Mesir

first of all...nk gtau sumer yg content2 entri di bwh adalah bkn dari saya.....
saya di sini hanya utk menympaikan bnda yg bg saya sgt pnting!!!
from A-Z credit to SHERAH's blog 
tq sherah...

Salam semua...


Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth???

* Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
* Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
* Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi  protes.
* Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
* Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.
picture credit to krisis mesir

Aduh, tak boleh tidur aku malam ni, menunggu updates dari Egypt.
Korang, please. Aku merayu ni. Sama2 kita tolong. InshaAllah, semua akan selamat.




and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(

4 comments:

  1. huh...sibuk2 kt tenang...ps ni sibuk ag kt merlimau
    nasib pelajar kita kt malaysia???
    hmmmmm.......
    dlm ht pmimpin kita mgkn x pna t'lintas lgsong nk bwk blek rkyt malaysia kt sn...
    kn aritu dorg ckp x ske rkyt malaysia smbg study kt mesir sbb kebanyakkannya sokong parti laen (rujuk kate2 khaled nordin)

    ReplyDelete
  2. pergh...blog ni dh mcm jd tmpt aduan rkyat kau bwat rpiz.....
    hahaa...
    ye la tuu..btol la tuu...pikiran lija pon mengatakn begitu
    haha..konfiden je lija...
    padehal x tau mende pon psal politik ni...

    ReplyDelete
  3. sian kowt....
    doa je la agr dorng dpt dipindhkn ke
    mesia ngan selamat t...
    dgr2 jgak ader yg smpai kna bunuh laaa...rogol laaaa...tp x tau la thap kebenarannyer....

    ReplyDelete