Tuesday, September 3, 2013

PENNY THEPOPLOOK

Assalamualaikum semua

Tadi ader sorng kawan ni
Kenal kt blog ni juga
Nk beli penny TPL dari saya
Tp penny tu dia dh ader
So dia tolong jualkan je la penny2 saya

Ada:
1. Penny Floral Pink
2. Penny Zag Dots Yellow
3. Penny Polka combo with Maxi Dress
4. Tamara Dress

Then ,dia iklankan kt TPL Big Fan Page
Pergh! Laju je orang book
Dalam berape minit je dh sold
hehehe
So dikesempatan ini nk ucap terima kasih kepada empunya badan
Thanks ;)
Nanti lau ader hot item dari TPL saya offer kt awak laju2


p/s: thanks banyak2 weee,,siapa yg minat THEPOPLOOK sila join page ni,,, seronok,,
      dpt bju murah2, dpt ramai kawan, dpt hot item dan mcm2 lg la
       selamat bershopping~






JOBSTREET

Assalamualaikum semua

Hari ni Jobstreet ader 3 jobs yg betol2 match sgt la dgn ape yg haku cari
Tp knape x boleh apply?????
Apesal?
Ape masalah?

Jobstreet~ jgn maen giler weyh
Dh lame sgt dh aku rest lpas habes degree ni
Hadoy
Dah beribu kali refresh
=(
Tapi still x ley tekan button tu


p/s: kenape yeeeeee????

Tuesday, August 27, 2013

Candy Crush

Assalamualaikum semua


Sape sini main Candy Crush?
Ni aku main tadi
Giler happy dpt bola bola api gule2
terus print screen
hehe

Bile dapat satu bebola candy tu pun dh hepi giler 
inikan pulak dpt 3 bebola sekali gus
woho0o00o
puaaassss
tp sayang nk letupkan
=P

Main candy crush ni lain sikit dari game yg lain
Main ni bagi aku ikut luck jugak
x semestinyer level dh 100++ lebih means terror
ikut mood game ni sebenarnyer nk bg kite lepas ke x level tu
haha boley x?
boley sgt~
kadang2 satu2 level tu boley smpai maen berminggu minggu x lepas jugak
smpai naek bosan

p/s: currently at level 75... =)

sape sini dh habiskan level?
terbaek lah!

Syaitan!

Assalamualaikum semua

Bersama kita sekali lagi di sesi tazkirah malam ghaye ngkau 
hehe

Hari ni nak berkongsi cerita mengenai Syaitan 
atau nama lainnya Devil of Lucifer
nama melayu devil of lucifer ni adalah Iblis Laknatullah
tsk tsk tsk

Apesal aku google gmbar syaitan keluar gmbar Barisan Nasional yg banyak?
aku tampar kang haha 


Syaitan seperti kita manusia juga
Makan, minum, beranak pinak
Dikatakan syaitan mempunyai 5 ekor anak (referring to Zaid bin Mujahid)
Ada juga yang kata 7 dan 9
Setiap anak ader tugas mereka yg berbeza2

Point entry kali ni nk cerita pasal salah sekor anak syaitan yang bernama Dasim
Syaitan Dasim
tsk tsk tsk
kepada ayah ibu sila jgn namakan anak nama ni

Dasim
Tugasnya adalah menyebarkan sifat emosi yang keterlaluan, mudah marah, dan permusuhan dalam rumahtangga mahupun dalam sesebuah kekeluargaan,, 
termasuk anak

Dasim duduk di atas pintu rumah
Jika kita masuk ke rumah tanpa bagi salam syaitan ini akan ikut masuk sekali
Thats why kadang2 kita senang rase nk marah, tak puas hati ngan adik beradik ke, parents ke
nak mengamuk and what not
 =(
Jadi setiap kali melangkah masuk ke rumah berilah salam

itu sahaja untuk malam ini
wasalam

p/s: nama2 anak syaitan yg lain yg kita harus jauhi antaranya ialah Tsabr, A'war, Miswath, Zaknabur, Khanzab, dan Walhan

meses kepada Shinee: ha kau buat la lgi lagu nama Lucifer, kompem haku x dengar dh pas ni,, take note juge Lee Soo Man ahjussi ye 
=p

Wednesday, August 21, 2013

THEPOPLOOK BETH AND OLA TO LET GO

salam semua

hot item to let go!
beth brown/navy to let go
combo with ola colour champagne

BETH BROWN NAVY SIZE M

OLA COLOUR CHAMPAGNE SIZE M

beth is preloved, ola is new and still attached with poplook tag
=)

combo only tau
jual murah2 je
RM126 include postage

if interested, kindly contact me at:
cuma tekan link di atas
=)

item
SOLD
30/8/2013

p/s: mari bercantik-cantik bersama poplook <3


Monday, August 12, 2013

Hasrat Tak Kesampaian

Assalamualaikum semua

Trick Art Museum, I-City Shah Alam
Teringin nak pergi


Kawan2 jom laaaa
=(
Maen tangkap2 gambar
Dari hari tu lagi nak pergi x kesampaian

Ader orng nk layan ke sedih aku ni?
hahaha

p/s: lepas pergi trick art museum ni boleh la singgah Abang Burn
       dah dekat dh tu  =P


Sunday, July 28, 2013

HAPPY

assalamualaikum

hari ni rase mcm hepi
tak tau sebab ape hepi
duduk saje2 pun hepi


heeeppiiiii
heeppiii smpai ke telingaa
=)

p/s: nk sebarkan positif ion kt semua orang
      heeeee

Wednesday, July 24, 2013

Poppy Collection (Thepoplook)

Hai semua

Sape sini peminat tegar online shopping?
hehe
sejak dua menjak ni asyik leka dok tengok2 baju-baju online
seronok online shopping ni
pantang ader je baju cantik sikit, order, then esok smpai
fuh senang
dunia di hujung jari
tapi lame2 poket pun boley kering
haha

Nak kongsi koleksi Thepoplook yang saya beli
dlm seminggu lebih je saya dh habeskan RM700++
untuk beli baju2 Thepoplook SAHAJA
tsk tsk tsk
tp sekarang dh stop
sebab dh pokai
lau x pokai ,, xder la sedar diri mcm sekarang
heee

ini x semua gmbar ni
ader lg 5 helai yg belum smpai
hoho

dari kanan:
ola champagne and berry, haley teal, mustard, navy and berry, penny tall polka, penny plain green
beth teal navy, penny floral, penny limited, penny plain navy, penny pink, and tamara pink

heeee banyak x banyak x
banyak kaaaaaannnnn
yg belum smpai ader penny yellow zigzag, texmex, beth navy brown, maxi dress
penny grape ngan byk lg la lupe dh
nanti lau dh bosan pakai saya nk LET GO

yg best nyer pakai Thepoplook ni boley feeling2 princess
serius best, design lawa, material comfy bla bla bla

lau ader sape2 yg nk some of this dress
sila tinggalkan link fb anda atau pape yg boley di contact
kot2 la lau saya nk let go

ok la itu je 
bye semua

p/s: hari ni hepi sebab borak2 pasal thepoplook,,, perempuan mmg suke borak2 pasal shopping,,, senyum smpai ke telinga =)
25/7/2013

Sunday, June 23, 2013

HALEY from THEPOPLOOK

salam sape sini peminat thepoplook?

meh sini nak offer something~

saya ader hot item HALEY!


colour:
1. red 
2. navy
3. dark purple
4. dark green
5. mint

semua ni saiz m and saya nak swap ke saiz s?
 anyone please~ 
huuu

sesaper yg berminat boleh contact saya di link di bawah
facebook lija

ALL SOLD : 25/7/2013

Monday, May 27, 2013

WORDING

Salam

Apesal aku punyer wording kat blog ni kejap arial kejap calibri
semalam aku post entry kecik sgt,, hari ni post besar sgt pulak

HADUH PENING

RINDU

Assalamualaikum

Hai semua

Hows holiday

for me cuti kali ni best,, sbb dpt jalan2 xde la duk kt umah je

sabtu lepas kitorng satu family g johor,, kawan kakak tunang,, so smbil g knduri smbil melawat sedara mara yg ader kt johor,, lame dh x jumpe,,


ckp pasal cuti teringat kt budak 2 orng ni,,, sbb dulu bile cuti je kitorng akan amik budak ni, bwak main kt umah,,, tp sekarang masing2 dh busy,, jarang dpt jumpe main same2




tunggu minggu depan nk amik la,,
kite mkan same2 ea
ngee

KARNIVAL KERJAYA

Assalamualaikum

Hai semua

Last few weeks lija ader conduct interview for Karnival Kerjaya di MSU.

Sebenarnya xder la mcm bebetul interview pun, just collect resume from students and ask few question,,

Masuk2 je MSU kejutan budaya kejap,,,
students MSU berbeza sgt dgn student UiTM,, berbeza gile,,,
tp still kite x ley la nk compare kan sgt en,,,
 just nk ckp yg perbezaan dier sgt jauh la,,

berbeza!!!!
haaa puas hati aku dpt sebut,,,
walaupun xley nk sebut ape perbezaan tu,,, hohoho
sbb nnti akan sentap byk pihak plak,,


ye la kite nk blogging ni pun kna pndai2,,
jgn sedap ckp je nnti timbul perkara yg x diingini lain plak jadinya,,,
baru2 ni ader 2 3 blogger yg kna tngkap sbb tulis isu2 sensitif.
Jujur cakap, aku x kesian pun kt dorng, padan muke, sape suruh mandai2 tulis bebenda cmtu hina orng sana sini,, hina depan2 berani?
 Hehehe,, hina raja depan2, hina menteri depan2 berani?

So kt MSU lija bukak booth for Honda,,,
mase first2 tu excited,, tp lame2 boring ckit,, xder ape nk buat so tngkap gmba sensorng,,

 haha gile






Kt MSU ader foreigner,, tu yg best
Sempat juga interview student management ni, from Phillipines
Overall sume nyer best,, bngunan MSU pun cantik, besar, bersih…
Service dari student MSU yg arrange kn event ni pun ok,,,
Siap dapt souvenir lg sebb participate event Career Fair dorang…



So peace for UiTM and MSU
setiap tmpt lain budaya, kena terima, kena adapt, kena pandai bawa diri, jgn senang terpengaruh
motip? Haha

p/s: berpeluh jugak ckp English dgn student Phillipines tu
        =p

Sunday, May 26, 2013

LAPAR IKEA


Assalamualaikum

Hai semua

Takde ape nk buat kt laptop ni
So bukak folder Pictures
Tgk gmba satu2
Smbil dengar lagu Adelle, Skyfall.

Belek2 gmba pastu stop kt folder IKEA
Xley tahan,, lapa nya tgk makanan~






Ah sedapnyer
Terliur~

Tuesday, March 19, 2013

Solgaden di Ghumah

Halo! 
Assalamualaikum semua!

Jumaat lepas ader orang nak belanje Tupai Tupai
mcm sedap bunyinyer
dh lame x mkn grill2 ni

tapi tapi tapiiiiii
x dapat join =(
sbb ader hal
huuuuuu

memandangkan kt ghumah dh ader tmpat grill tu
masak je la kt umah sorang2
haha

esoknyer tu beli la semua barang2 steamboat ngan brng2 grill
ayam, ketam, tofu, salad, bahan perap, bebola, hotdog, fishcake
heee lau beli gune duet ibu memang cenggini
cube gune duet sendiri
jawab nyer beli ayam sajo
sayang duet 
lol



pastu masak sambil mkn ghamai2
sedapnyerrrrrrr
lija perap ayam gune 3 perisa
blackpepper, barbeque, ngan satu-lagi-xtau-nama-sebab-maen-bantai-perap

sedap gile smpai esok nyer beli lg barang2 tuk wat steamboat ngan grill
hehehehe
xyah dh g solgaden

mkn byk seafood plus mknan berminyak
esoknyer jerawat naek~
terima kaseh daun keladi


Monday, February 25, 2013

yeay kena saman lagi!

assalamualaikum

good morning everyone
start your day with positive thinking
hehehe

smalam dpt saman lg
saman x bayar parking
ngeh ngeh ngeh


masok2 kereta nmpak surat saman
sigh!
sakit mata
pastu amik simpan dlm beg
hbis cerita
x nmpak dh
x sakit hati
=)

p/s : baek bayar selagi tgh ader diskaun.... 70% zzzzzzz
bile tah agaknyer mesin tu nk terima duet baru,,,,,,,

Wednesday, February 20, 2013

Super Lija Expenses

assalamualaikum

duet dh pokai


PTPTN masok lmbt lg
practical allowances pon x dpt lg
huuu
tp naseb baek rezeki x putus2
staff kt tmpat praktikal ramai yg belanje makan
so0o sweet la dorng
heeee
thanks by the way
=)
tp lau ader yg belanje KFC lg laaa so0o0 sweet
ngeh ngeh


sekarang tgh ngidam KFC
=(

sejak praktikal ni kna blaja berjimat
dulu mase blaja maen tibai je en
skarng ni baru la terase
tsk tsk tsk
ibu bg RM20 per day
minyak, makan, parking, topup, broadband
adelah tanggungan sendiri
apekah?

and this is for a month


1. Parking - RM 61
2. Touch n Go - RM44
3. Topup Celcom - RM40
4. Minyak Kereta - RM120
5. Makan Melantak - RM154
6. Broadband - RM60
7. Consult sama itu advisor di UiTM Melaka - RM60

1. Breakfast : Nugget (4 ketol ibu masak)
2. Air Sirap Tawar (buat sendiri oi)

secara puratanya semua sekali RM539
yg ibu bg sebulan RM440
terlebey sudah
so Isnin sampai Jumaat kerja kt Honda
Sabtu Ahad bentang tikar mintak sedekah
hahaha

Allowances tu nnti nk bg ibu,
nk shopping,
pastu nk belnje staff Honda.
hehe
=)

sekian

Sunday, February 17, 2013

I've got what i want! Yeay~


Assalamualaikum


Minggu lepas pegi Jusco
Jumpe KBMers 
Buat hilang rindu
Hehe
Pastu layan kan si Jan
Dier nk shopping baju kt Cotton On
Aku x shopping sbb bju kt situ x menarik mase tu
Padahal duet xder heeee alasan~ =p


Pusing2 satu Jusco
Pastu g la kt Brands Outlet nk usha2 varsity jacket yg haritu punyer
Dah berkenan tp tunggu duet dulu
Sekali masok2 tgk xder 
Dh habis
Huuuu sdey
Hampa mcm xder lg varsity jacket kedai laen jual
Hahaha


Nak dijadikan cerita plak esoknyer aku g Setia City Mall
Teman adek habiskan baucar buku dier
Jumpe plak varsity jacket tu kt SCM
Meleley leley air liur aku
Haha
Ape lg~
Try la



Then tros bli,,,
Heeee
Baru puas~


Ni yg pink
=)




P/s: Varsity Jacket Super Junior dah rase mcm xnak pakai dah
 =p

Wednesday, February 6, 2013

KURANG KECERIAAN

assalamualaikum

hari ni kurang keceriaan berbanding semalam
sumenyer sebab x dpt kate2 semangat dari
NURFARAHANA CIK BAKAL PUAN!

nak kol tp x sempat sekian~


p/s: kepada tuan punyer badan,, sila simpan kedit buat pekasam
TOPUUUUUUUUUUUUUUPPPPPP LAAAAAAAA!

tp xpela ana oi~
asalkan kau x buat
hi please call me back
mcm fara elite sudah
hahahaha
gile

First Mistake

assalamualaikum

hari ni dpt satu pengalaman yg x bpe nk best
aku salah key-in data!
salah key in!
beb itu bukan kesalahan kecil-kecilan
itu namanye masalah besar
sepanjang praktikal ni blom pernah lg aku wat masalah
ayo0o0o0o0kk

kak jaja: dik (sambil muke nervous)
lija: ye kenape kak?
kak jaja: adik dah salah key in ni
lija: huh? abis tu mcm mane kak
kak jaja: akak x ley nk order kereta ni, sbb dah register kt Honda ni. Nama customer ni supposedly M, tp adik tulis N.

ha sudah
apekah?
ha saat2 mcm ni la aku ase nk menggile
sbb bile dh register, xley salah2
panjang ceritanya nnti
kena kol Honda Malaysia betolkan balik
satu hal plak
mase tu plak dh pkul 5.45
staff pulak dh balik
aduussss
dugaan apekah

kna tunggu esok untuk betolkan balik
mintak2 semuanyer berjalan dgn lancar esok
amin

p/s: pening aku,, so mari la ramai2 beli Nissan ke, BMW ke, Toyota ke
instead of Honda
xdela aku fenin kepala busy mcm ni
hehehe

moral: esok aku akan lebih berhati-hati
be positif and beat ur prob
peace
=)



Saturday, January 19, 2013

LOVE

assalamualaikum


benci
kebelakangan ni asyik teringin nk selitkan simbol love kt dlm chatting fb, kt wall fb, kat inbox blogger
saje saje je menggedik
tp x jadi
huh
pelik
apesal ek
dulu bile tkan shift ngan simbol koma, pahtu tkan no 3, konfirm akn jd simbol love
tp x lagi skang
ke aku sorng je




hehe
ok 
bye 
;)



Research Methodolololology

assalamualaikum

lusa paper last
paper research methodology
x tau nk kate ape
paper paling susah ke
paling senang ke
paling mencabar ke
paling x paham ke
paling x belaja ke
paling x masok kelas ke

sigh!

abende yg bace pon x pham
mcm mane nk amik master ntah
master kna wat research~

mungkin kna keje dulu
atau mungkin kene amik lecturer yg muda sikit
atau mungkin kna amik master tp x yah buat research mungkin
atau mungkin kna tgk Vampires Diaries dulu
atau mungkin
PANG!

bye <3

p/s: mungkin lpas ni bile hbis exam and start praktikal akn aktif blogging
      atau mungkin..........SHIT! dh x reti blogging hehehehe k bai

assalamualaikum and goodnight UTC

hmmm,,, nmpak x kat situ,,,aku study utc,,tkot x korng,,,, huh padehal bru bpe kerat chapter